Spara pengar med ett smart hem

Många människors månadskostnader utgörs av energi. Elpriserna har stigit enormt de senaste åren och det finns mycket pengar att spara på smartare elanvändning.

Gör ditt hem smartare och mer ekonomiskt

Idag finns ett flertal sätt att spara el genom att göra sitt hem till ett smart hem. El är ingenting du som lekman varken får eller ska syssla med själv, men då finns clas fixare som är ett dotterbolag till Clas Ohlson. Du kan köpa dina smarta prylar på Clas Ohlson och få dem installerade snabbt och smidigt utan att själv behöva leta efter elektriker. Clas Fixare har specialiserade hantverkare, inom ett antal olika kategorier till bra priser, vilket du också sparar pengar på eftersom du vet vilket pris du får utan att behöva ta in offerter och försöka jämföra hantverkare.

Produkter från smarta hem kan till exempel vara tidsstyrda maskiner, tidsstyrd belysning och smarta lås. Det bästa sättet att förbättra din ekonomi, i alla fall om du bor i eluppvärmd villa, är att tidsstyra din uppvärmning. Du kan värma upp vattnet i en varmvattenberedare på natten då elpriserna är lägre och utnyttja den lagrade värmen dagtid istället för att låta pannan gå under de dyra morgon- eller kvällstimmarna.

Har du elbil så kan du passa på att ladda den också under natten, eller någon dag då elpriset råkar vara ovanligt lågt. För att kunna utnyttja variationerna i elpriserna behöver du ha rörligt timpris. Dock behöver du nästan inte titta på elprisgrafen, så länge du har koll på vädret. Då Sverige har relativt omfattande vindkraft kan du räkna med att elpriset är lågt när det är storm ute.

marinate