Så kan du fakturera utan eget företag

Det är en speciell känsla och frihet att kunna arbeta när och hur man själv vill. Att få möjligheten att välja sina uppdrag och vara sin egen chef kan för vissa personer vara oslagbart. Nu har det aldrig varit enklare att kunna ta uppdrag och fakturera utan att behöva ha ett eget företag. Att ta hjälp av Frilansfinans.se för att skicka sina fakturor är väldigt smidigt. Det går till så att du skapar en faktura hos Frilans Finans som sedan skickar ut fakturan och du får pengarna på ditt konto skattade och klara inom några dagar.

Att arbeta som egenanställd

Att fakturera utan företag kallas att vara egenanställd. Det innebär att det är ett egenanställningsföretag som sköter faktureringen och administrationen. Egenanställningsföretaget har fullt ansvar över att betala moms, skatter och sociala avgifter till Skattemyndigheten. Den absolut främsta fördelen med att slippa fakturering och administration är att du kan ha fullständigt fokus på din verksamhet. Att fakturera utan företag kan du göra även om du har ett uppdrag i månaden eller många fler. När det kommer till egenanställning är ingen verksamhet för liten och heller inte för stor. Att vara egenanställd kan exempelvis passa dig som är i uppstartsfasen av ditt företag. Det passar också bra om det är en hobbyverksamhet du bedriver. En hobbyverksamhet utövas på fritiden och är inte den huvudsakliga försörjningen. Att vara egenanställd kräver inga förkunskaper och under arbetet som utförs omfattas man oftast av en olycksfalls- och livförsäkring. Anställningen upphör i samband med att uppdraget du arbetat med är slutfört.

Starta eget företag

Alternativet till att fakturera utan företag är att starta eget företag som egen firma, handelsbolag eller aktiebolag. Att bedriva näringsverksamhet menas med att driva en verksamhet som är yrkesmässig och drivs i vinstsyfte. För den som vill starta företag är det viktigt att ha koll på vad en faktura ska innehålla och andra viktiga saker kring fakturering. Det krävs även kunskap i bokföring och mycket annat. Att arbeta som egen företagare eller egenanställd gör det möjligt att arbeta med något du brinner för samtidigt som du får bestämma över din egen tid. Har du en bra idé eller möjlighet till andra uppdrag, våga ta chansen att arbeta med din dröm. Allt är möjligt!

marinate