Mer likvida medel: företagslån och sälja fakturor

Som företagare kan du ibland vara i behov av mer likvida medel. Det vill säga mer rörelsekapital på företagets bankkonto. De enklaste och smidagaste sätten att omgående få tillgång till mer pengar är genom att ta ett företagslån eller sälja fakturor.

Mer likvida medel på bankontot

Att driva företag handlar ibland lite för mycket om pengar. Istället för att du får fokusera på vad du verkligen är skicklig på och har passion för, så behöver du betala räkningar och försöka få in mer pengar. Det kan vara mycket stressande. Särskilt när fakturorna inte blir betalda eller när det händer saker utanför din kontroll som påverkar företagets ekonomi. Som en pandemi eller en ekonomisk lågkonjunktur. Eller så sitter nödvändiga komponenter fast i en hamn på andra sidan jorden. Eller så har du ett positivt problem: du växer och behöver bygga ut. Investera för framtiden. Till styvene och sist handlar det om att du behöver mer likvida medel på företagets konto. Det enklaste finansverktygen att tillgå som företag är lån och att sälja fakturor. Två snabba sätt att få in mer pengar för att betala räkningar, löner, köpa nya datorer eller bygga ut. Ta ett företagslån hos Krea som konkurrentutsätter flest banker av alla på marknaden och som också kan köpa dina fakturor. Så har du snart mer likvida medel på företagets konto.

Ta ett företagslån

Alla företagare behöver låna pengar emellanåt. Har du en bra företagsidé kan det vara smart att ta ett lån för att komma igång. Annars är det ofta nödvändigt att ta ett lån för att kunna bygga ut verksamheten. Vissa företag har också behövt låna under coronapandemin för att klara den svåra ekonomiska situationen. Ett lån är ett bra sätt att både rädda ett företag och att investera för framtiden. När du lånar pengar till företaget är det klokt om du verkligen tänker igenom hur du ska använda pengarna på bästa sätt. Så att din investering betalar sig många gånger om. Hjälper företaget att växa för framtiden. Ibland kan det vara klokt att anlita en företags- eller marknadsföringsstrateg för att verkligen satsa pengarna rätt. Du ska ta ett företagslån för att använda pengarna på ett särskilt sätt, inte för att kunna driva verksamheten. Dock kan du naturligtvis behöva ta lån för att köpa in viktiga inventarier för att driva företaget. Om du behöver mer likvida medel för att driva företaget kan det vara klokare att sälja fakturor.

Sälja fakturor

Idag är det många företag som säljer sina fakturor för att snabbt få in pengar. Har du obetalda räkningar som stressar dig? Du har skickat ut fakturor, men dina kunder betalar inte räkningarna och nu har du problem. Då kan du sälja företagets fakturor till Krea för att omgående få in pengar att betala räkningarna med. Så att du behåller din kreditvärdighet och slipper stress. Det finns också många företag som väljer att lägga ut fakturahanteringen på en tredje part för att minska på administrationen. Då behöver du inte bry dig ifall kunderna betalar in fakturorna i tid eller inte, då du redan fått in pengarna.

marinate